Veranderingen in levensstijl

Gewicht en dieet

Gewicht en dieetGewicht en dieet

Het is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven als u een inflammatoire reumatische aandoening heeft, omdat dit uw gewrichten extra belast.

Een uitgebalanceerd dieet is heel belangrijk voor mensen met inflammatoire reumatische aandoeningen.

Ongeveer twee derde van uw dieet moet afkomstig zijn van fruit, groenten en volle granen.

Het andere derde deel moet magere zuivelproducten en magere eiwitbronnen bevatten.

Praat met uw arts over het controleren van uw gewicht om erachter te komen of u te zwaar bent en welke ondersteuning beschikbaar is om te helpen als u moet afvallen.

Bewegen

BewegenBewegen

Een van de belangrijkste manieren om op een gezond gewicht te blijven, is door te bewegen. Veel mensen met inflammatoire reumatische aandoeningen vinden activiteiten in het water prettig, omdat het water de gewrichten ondersteunt. Aquarobe lessen en zwemmen zijn geweldige allround vormen van lichaamsbeweging. Als u niet kunt zwemmen, is het nooit te laat om met lessen te beginnen!

Yoga, Pilates, fietsen en wandelen zijn ook goed voor mensen met inflammatoire reumatische aandoeningen. Zorg ervoor dat u het in het begin rustig aan doet, zodat u uithoudingsvermogen kunt opbouwen - de sleutel is alles met mate.

Lichaamsbeweging heeft zoveel voordelen en kan helpen om uw slaap te verbeteren, pijn, stijfheid en angst te verminderen en het kan uw herstel van opvlammingen helpen versnellen.

Uw arts kan u hierover adviseren.

Stop met roken

Roken kan uw inflammatoire reumatische aandoening verergeren, dus het wordt aanbevolen om te stoppen. Uw arts zal u advies kunnen geven over de beste manier om te stoppen met roken en u in contact brengen met lokale ondersteunende diensten om u te helpen stoppen.

Meer te weten komen

Mentaal welzijn met inflammatoire reumatische aandoeningen

Mentaal welzijn met inflammatoire reumatische aandoeningen

Leven met chronische aandoeningen is moeilijk, maar het is belangrijk om te proberen positief te blijven

Meer lezen
Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen hoeft geen probleem te zijn. Het is het beste goed te plannen en voor te bereiden, hieronder vindt u enkele overwegen om te doen

Meer lezen