Mentale gezondheid

Snelle tips om uw humeur te verbeteren


1. Ga aan de slag!

Ja, de gedachte aan lichaamsbeweging is op dit moment misschien meer 'bah' dan 'ja', maar lichaamsbeweging is een van de beste dingen die u kunt doen om zowel uw symptomen als uw mentale welzijn te verbeteren. Probeer elke dag een lichamelijke activiteit te doen, of het nu een korte wandeling is of een yogales - elk klein beetje helpt.

2. Een goede nachtrust

Het kan moeilijk zijn om te slapen met inflammatoire reumatische aandoeningen. Dit kan het gevolg zijn van pijn of zorgen over uw toestand. Een gebrek aan slaap kan uw pijn zelfs verergeren. Probeer vast te houden aan een rustige routine met regelmaat. Schakel uw mobiele telefoon, computer en tv uit. Een comfortabele temperatuur helpt bij het goed in te slapen. Vraag uw huisarts om advies als het niet werkt.

3. Ga naar buiten

Frisse lucht en een beetje regen doen nooit iemand pijn ... toch? Een korte wandeling kan wonderen doen om uw humeur te verbeteren.

MeditiationMeditiation

4. Mindfulness en positief denken

Om stress te verminderen en kalmte te bevorderen, wat u kan helpen met het beheersen van uw pijn, kunt u mindfulness oefeningen proberen. Sommige mensen vinden het prettig om te mediteren en elke dag een positieve mantra te herhalen. Er is veel informatie hierover online beschikbaar om u op weg te helpen of u kunt uw huisarts of verpleegkundige om wat tips vragen.

5. Blijf verbonden

Het is belangrijk om in contact te blijven met uw vrienden, familie en gemeenschap. Op sommige dagen kan dit moeilijk aanvoelen als u pijn heeft en misschien voelt u zich niet sociaal. Maar u verbonden voelen met andere mensen kan uw emotionele gezondheid en welzijn een boost geven.

6. Praat erover

Een van de moeilijkste dingen kan zijn om hulp te vragen. Maar als u meer slechte dagen heeft dan goede dagen, is het erg belangrijk om met iemand te praten. Er is veel hulp beschikbaar, praat met uw huisarts of verpleegkundige.

Meer te weten komen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen hoeft geen probleem te zijn. Het is het beste goed te plannen en voor te bereiden, hieronder vindt u enkele overwegen om te doen

Meer lezen