Niet-biologische behandelingen voor inflammatoire reumatische aandoeningen

consultation consultation

Behandelingen voor inflammatoire reumatische aandoeningen zijn afgestemd op de specifieke ziekte, de symptomen en de ernst ervan. Momenteel is er geen remedie voor inflammatoire reumatische aandoeningen, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten.

Het belangrijkste doel van de behandeling is het verlichten van uw symptomen, het vertragen van de progressie van de aandoening en het verbeteren van uw levenskwaliteit.

De behandeling omvat in de meeste gevallen een combinatie van beweging, fysiotherapie en medicatie.

Niet-biologische geneesmiddelen die worden gebruikt om inflammatoire reumatische aandoeningen te behandelen

Patient with tabletPatient with tablet

Pijnstillers verminderen pijn en worden vaak naast andere medicijnen gebruikt.

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) kunnen zowel zwelling (ontsteking) in uw gewrichten als pijn helpen verlichten. Ze worden vaak naast andere medicijnen gebruikt.

Zoals alle medicijnen kunnen NSAID's bijwerkingen hebben. Uw arts zal veiligheidsmaatregelen nemen om het risico hierop te verkleinen, zoals het voorschrijven van de laagst mogelijke dosis om uw symptomen onder controle te houden.

Ziekteverloopbeïnvloedende geneesmiddelen (DMARD's) zijn medicijnen die werken door de onderliggende oorzaken van de overmatige ontsteking in uw gewrichten aan te pakken. Ze kunnen pijn, stijfheid en zwelling verminderen bij mensen met symptomen in gebieden zoals de heupen, knieën, enkels of polsen.

Het kan enkele weken of maanden duren voordat een DMARD werkt, dus het is belangrijk om de medicatie te blijven innemen, zelfs als het in eerste instantie niet lijkt te werken.

Corticosteroïden houden ontstekingen onder controle, maar kunnen bij langdurig gebruik bijwerkingen veroorzaken. Ze kunnen in de spier worden geïnjecteerd of in tabletvorm worden ingenomen. Hoewel ze nuttig kunnen zijn voor pijn en ontsteking in gewrichten zoals je knieën, enkels en voeten, worden ze niet gebruikt voor rugpijn.

Lees meer

Traitements biologiBiologische behandelingen voor inflammatoire reumatische aandoeningenques des rhumatismes inflammatoires

Biologische behandelingen voor inflammatoire reumatische aandoeningen

Biologische behandelingen richten zich op de oorzaak van symptomen

Meer lezen
Diagnose van inflammatoire reumatische aandoeningen

Diagnose van inflammatoire reumatische aandoeningen

Uw arts zal verschillende scans en tests gebruiken om inflammatoire reumatische aandoeningen te diagnosticeren

Meer lezen
Leven met inflammatoire reumatische aandoeningen

Leven met inflammatoire reumatische aandoeningen

Leven met inflammatoire reumatische aandoeningen kan een uitdaging zijn, maar er is ondersteuning beschikbaar

Meer lezen