Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen

Reizen met inflammatoire reumatische aandoeningen hoeft geen probleem te zijn. Het is het beste goed te plannen en voor te bereiden, hieronder vindt u enkele overwegen om te doen :

Heb ik genoeg medicatie voor de hele reis?

Het is het beste om ervoor te zorgen dat u extra medicatie bij u heeft, voor het geval u vertraging oploopt. Praat van tevoren met uw arts hierover, zodat medicijnen kunnen worden besteld. Als u tijdzones doorkruist, probeer er dan ook voor te zorgen dat u uw medicijnen op het juiste moment inneemt, u kunt met uw arts bespreken hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Welk papierwerk moet ik bij me hebben?

Controleer altijd of u speciaal papierwerk nodig hebt om met uw medicijnen te reizen, dit helpt problemen bij de douane te voorkomen. Voor sommige medicijnen voor inflammatoire reumatische aandoeningen hebt u een reisbewijs nodig om uw medicijnen mee te nemen. U kunt uw medicijnen meestal het beste in uw handbagage meenemen, zodat ze niet kwijtraken.

Moeten mijn medicijnen worden gekoeld?

Neem van tevoren contact op met uw reisorganisatie en accommodatie om er zeker van te zijn dat ze uw medicatie kunnen bewaren. Sommige medicijnen moeten altijd koel worden bewaard.

Heb ik extra ondersteuning nodig?

U kan hulp vragen met het dragen van tassen of een rolstoel gebruiken als u ver moet lopen. U kan dit navragen bij luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, cruiseschepen en ferry’s. Er zijn in de EU wettelijke verplichtingen om hulp en assistentie kosteloos te verstrekken indien nodig.

De quels vaccins ai-je besoin ?

Het is altijd het beste om ruim van tevoren met uw arts te overleggen om er zeker van te zijn of eventuele vaccinaties samen kunnen met uw medicatie.

Adviezen

AdviezenAdviezen

Op reis

Normaal gesproken houdt reizen in dat u lang moet zitten. Probeer zo vaak mogelijk van positie te veranderen. Wissel bijvoorbeeld van zitten naar staan en beweeg uw gewrichten als dat mogelijk is.

Accommodatie

Als u mobiliteitsproblemen hebt, probeer dan een kamer te boeken op het gelijkvloers of in de buurt van een lift. Als u mobiliteitshulpmiddelen nodig hebt, zorg er dan voor dat u deze vooraf boekt en controleer of de ruimte groot genoeg is voor de hulpmiddelen die u nodig hebt.

Meer te weten komen

Grossesse et maladie inflammatoire rhumatismale

Zwangerschap en inflammatoire reumatische aandoeningen

Overleg op tijd met uw arts als u van plan bent zwanger te worden of al zwanger bent

Meer lezen
Adviezen

Adviezen

De volgende organisaties kunnen mogelijk aanvullend advies en informatie geven

Meer lezen