Geestelijke gezondheid en Psoriasis

Het is aangetoond dat mensen met psoriasis meer kans hebben op een depressie. Het is belangrijk dat uw arts dit risico begrijpt en u kan ondersteunen als u zich depressief voelt. Het is belangrijk dat uw depressie wordt behandeld, omdat het kan helpen voorkomen dat uw psoriasis erger wordt.

De impact van psoriasis op relaties

De impact van psoriasis op relatiesDe impact van psoriasis op relaties

Een zichtbare aandoening zoals psoriasis kan een behoorlijke impact hebben op uw zelfvertrouwen. Soms kan het moeilijk zijn om nieuwe mensen of een partner te ontmoeten.

U moet niet het gevoel hebben dat u zich moet verstoppen, er zijn hulplijnen en patiëntengroepen waarmee u kunt praten over hoe u zich door uw psoriasis voelt.

Het is belangrijk dat u met uw vrienden en familie praat over hoe u zich voelt - geef ze patiëntenboekjes zodat ze meer over psoriasis kunnen begrijpen, ze zullen u willen steunen.

Het starten van een nieuwe relatie kan moeilijk zijn, maar als u eerlijk bent tegen uw nieuwe partner over uw psoriasis, zal hij of zij in staat zijn te begrijpen welke impact de ziekte op u heeft. Indien jullie oprechte gevoelens voor elkaar koesteren, zou psoriasis geen obstakel mogen vormen.